2023.10.16
Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztály

VII. Herpetológiai Előadóülés

VII. Herpetológiai Előadóülés

A Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Madártani Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya, és a Magyar Biológiai Társaság Állattani Szakosztálya 2023. november 20-án, hetedik alkalommal rendezi meg a Herpetológiai Előadóülést Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeum Ludovika-téri épületében (1083 Budapest, Ludovika-tér 2-6.), a Semsey Andor előadóteremben.

Az egynapos rendezvényen a hagyomány szerint hazai herpetológiai kutatások és a kétéltűekkel, hüllőkkel kapcsolatos természetvédelmi témájú előadások megtartására lesz lehetőség. Az előadóülés időkorlátait figyelembe véve a szervezőbizottság fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött jelentkezések alapján döntse el az előadások listáját. Egy résztvevőnek egy előadás megtartására van lehetősége.

Az előadásokat ez alkalommal is egy külföld előadó nyitja. Dr. Phillip Jervis az Imperial College London kutatója, előadásának címe: Applying chemical ecology to amphibian conservation.
Az előadóról itt lehet tájékozódni: https://www.imperial.ac.uk/people/p.jervis16

Az előadóülés nyelve alapvetően magyar, de a vendégelőadó angol nyelvű előadását nem tolmácsoljuk. Idén is lehetőséget biztosítunk a BSc, MSc és PhD hallgatók számára, hogy első szerzőként előadásukat angol nyelven adják elő. Amennyiben felmerül az igény más részéről is, hogy angolul szeretné megtartani előadását, kérjük, jelezze azt a szervezők felé.

Az előadóülésen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken lehet megtenni: https://forms.gle/TSmku626nQ68xVts5

Az előadások közötti szünetekben kávét, teát, aprósüteményt, ebédszünetben pedig szendvics ebédet biztosítunk. Kérjük, aki tud, hozzon saját bögrét magával.

Az összefoglalókat a herpeloadoules@gmail.com e-mail címre lehet beküldeni. Az előadások összefoglalóit a korábbi évekhez hasonlóan egy elektronikus formában hozzáférhető kötetben jelentetjük meg.

Az összefoglalónak tartalmaznia kell az előadás címét, szerzők neveit, szerzők címeit és az összefoglaló szövegét. Az összefoglalót Times New Roman 12-es betűtípussal és mérettel írja meg. Angol nyelven tartott előadás esetén az összefoglalót is angolul kell elkészíteni.  Az összefoglaló terjedelme maximálisan 2700 karakter (szóközzel számítva), ami 1.5-es sortávval írva legfeljebb egy A/4 oldal lehet. Túllépése esetén a szervezőbizottság saját hatáskörben rövidíti a szöveget. Ne használjon semmilyen formázást a bekezdések új sorban kezdése és a tudományos nevek dőlt betűvel történő írásán kívül! Ábra, táblázat csak az elfoglalt szövegterület figyelembe vételével illeszthető be. Az összefoglalóból egyértelműen derüljön ki az elvégzett munka célja, a módszerek, a legfontosabb eredmények és azok felhasználásának lehetősége a kétéltűek és hüllők védelme érdekében.

Idén lehetőség van rá az előadásokból készült tudományos közleményeket az Állattani Közleményekben lepublikálni. Az érdeklődés mértékétől függően az érintettekkel az előadóülés után tudatjuk a részleteket. 

A jelentkezés és az összefoglalók beküldésének határideje: 2023. november 10. 


Kérjük, szóljon kollégáinak, hogy minél többen tudomást szerezzenek az előadóülésről.

szervezok