Madárbarát gazdálkodó képzés

Madárbarát gazdálkodó képzés

Madárbarát gazdaság

Ezt a képzést olyan gazdálkodóknak ajánljuk, akik szeretnék megismerni a természetkímélő gazdálkodás alapelveit, módszereit. 

Leckék
~
5
perc
Mi a Madárbarát Gazdaság program?

A Madárbarát Gazdaság Program az MME átfogó környezet- és természetvédelmi programja.

~
5
perc
Ökológiai krízis a mezőgazdasági területeken

~
5
perc
A Madárbarát Gazdaság Program háttere

~
90
perc
Hogyan alakítsuk madárbaráttá gazdaságunkat?

A mezőgazdálkodás elsődleges célja az élelmiszertermelés. Azért műveljük a földjeinket, hogy jó minőségű és megfelelő mennyiségű élelmiszert és takarmányt tudjunk megtermelni. Az utóbbi 100 év technológiai forradalma óriási változást hozott a mezőgazdaságban. Az egyre nagyobb és hatékonyabb gépek kiváltják az élőmunkát, ma már a traktorvezetéshez sem szükséges mindig az ember. Az inputanyagok segítségével függetleníteni tudjuk magunkat a természeti erőforrásoktól: ha nincs elég szerves anyag a talajban, műtrágyával kiválthajuk, ha nincs elegendő csapadék, hatalmas öntözőrendszereket építünk, ha a megnövekedett táblaméretekben vetett kultúrák kártevővel vagy betegséggel érintettek, kémiai növényvédőszereket használunk.

~
5
perc
További információk

A következőkben bemutatjuk azokat a kiadványokat, honlapokat, amelyek alapján a képzés anyaga készült, illetve amelyeket a téma iránt érdeklődőknek ajánlunk.

~
25
perc
Teszteld a Madárbarát gazdaság képzésben megszerzett tudásod!