2021.02.03
Dombóvári Helyi Csoport

Kiadványt jelentetett meg a 40 éves Dombóvári Madártani Csoport

Az MME 28.sz.Dombóvári Csoportja 2020. április 11-én volt 40 éves, ebből az alkalomból kiállítást, mindenki számára nyitott szakmai programokat tartottunk a dombóvári Belvárosi Általános Iskolában és a tüskei Madárvártánál. A város három intézményében fajvédelmi programokról tartottunk előadást, de volt solymász és állatbemutató is.

A Madárvártánál témanapokon múzeumi, madárvédelmi szakvezetést és gyűrűzési bemutatókat rendeztünk az érdeklődő iskolai csoportoknak. A világjárvány korlátozó előírásait betartva a 40 programunknak közel 2500 résztvevője volt.

2021. januárjában megjelent csoportunk harmadik kiadványa, mely négy évtizedes munkánk tömör, képes összegzése. Az 56 oldalas, színes, A4-es nagyságú magazint több mint 300 kép gazdagítja, ajánljuk minden MME tagnak, érdeklődőnek, ill. helyi csoportok vezetőjének, különösen a már vezető vagy vezetésre aspiráló fiatalnak, mert nem csak történelmi összegzés és szakmai beszámoló találhatók a kiadványban, de sok-sok ötlet is az álmok megvalósításához. Képi és szöveges megjelenítésben mutatjuk be, hogy miként „lett” egy ilyen kis csoportnak két erdei iskolája, saját múzeuma, madárbarát mintakertje. Megtudható, hogy miben és miért különböznek ifjúsági táboraink az ismert madarász táboroktól! De betekinthetnek a 40 éves dombóvári madarász suli munkájába, a jeles napi programjainkba, a tagmegtartó és közösségfejlesztő terepi listánkba, odú és fajvédelmi programjainkba.

Mottó: „A saját ötleteiddel is célba érhetsz, de ha nyitott vagy mások ötletére, akkor munkád nemcsak sokszínűbb lesz, de hatékonyabb is!” (NS)

A kiadványt postaköltséggel 2000 Ft-ért jutatjuk el az érdeklődőknek. Érdeklődni: mme28dvar@gmail.com; 30/296-4501